info@augere.nl   073 6 56 71 07

De kracht van Authentiek Leiderschap

In een wereld die voortdurend verandert, is authentiek zijn in je leiderschap belangrijker dan ooit. Maar wat brengt deelname aan een authentiek leiderschapstraject jou als persoon of je team nu écht?

In een wereld die voortdurend verandert, is authentiek zijn in je leiderschap belangrijker dan ooit, zeker wanneer je als leider onder druk staat en te maken hebt met continue veranderingen binnen je team of organisatie. Maar wat brengt deelname aan een authentiek leiderschapstraject jou als persoon of je team nu écht?

Verder brengen

  • Het maakt je flexibel en vergroot je aanpassingsvermogen: als authentiek leider kun je beter inspelen op veranderingen omdat je je kernwaarden en visie trouw blijft, wat je helpt om makkelijker beslissingen te nemen, zelfs in onvoorspelbare situaties.
  • Carrièreontwikkeling: je bent je bewust van jouw visie en wat jij wilt bijdragen aan de organisatie en relaties om je heen. Door jezelf te blijven en vanuit je hart te leiden, benut je jouw unieke kwaliteiten op een manier die echt bij jou past. Dit brengt niet alleen voldoening, maar zorgt ook voor een groei die in lijn ligt met wie je werkelijk bent.
  • Succesvolle samenwerkingen: door oprecht en transparant te communiceren, bouw je sterkere relaties op met je collega’s of in je team, wat bijdraagt aan succesvoller samenwerken.
  • Impuls aan stagnerende ontwikkeling: authentiek leiderschap biedt nieuwe perspectieven en strategieën die vastgelopen situaties kunnen doorbreken, waardoor er weer beweging en groei kan ontstaan.

Verrijken

  • Kennis en kunde: het authentiek leiderschapstraject biedt diepgaande inzichten en praktische vaardigheden die direct toepasbaar zijn in je dagelijkse werk.
  • Motivatie tot verandering: door nieuwe inzichten en reflectie ontwikkel je een sterke motivatie om veranderingen door te voeren die zowel jouw persoonlijke als professionele groei bevorderen.
  • Persoonlijke vaardigheden: je leert effectief communiceren, empathisch luisteren en daadkrachtig handelen, wat je vakmanschap en leiderschapskwaliteiten versterkt.
  • Het maakt je begripvol: authentieke leiders begrijpen hun eigen emoties en die van anderen, waardoor ze effectiever kunnen reageren op onzekerheden of stressvolle situaties.

“De training Authentiek Leiderschap was een keerpunt in mijn carrière en in mijn manier van leiding geven. Ik heb veel meer rust. Ik kan dicht bij mezelf blijven ook in moeilijke situaties. En ik herken en gebruik wat ik toen leerde nog dagelijks in mijn werk en contact met anderen.”

Openen

  • Beweging creëren: authentiek leiderschap zorgt ervoor dat situaties in beweging komen. Door dicht bij jezelf te blijven, raak je de kern en kun je onderliggende issues bespreekbaar maken.
  • Grenzen verleggen: je leert nieuwe kansen te zien en durft je eigen grenzen te verleggen, waardoor je jezelf als de mensen om je heen op een positieve manier beïnvloedt.
  • Het bevordert openheid & creativiteit: authentiek leiderschap moedigt een cultuur van openheid en creativiteit aan.

Verbinden

  • Individuen samenbrengen: authentiek leiderschap brengt mensen samen door ieders unieke talenten te ontdekken en deze op de juiste manier in te zetten. Hierdoor worden samenwerkingen sterker en effectiever.
  • Synergie: de samenwerking van verschillende talenten creëert een synergie die groter is dan de optelsom van alle individuele bijdragen, wat leidt tot vernieuwende en effectievere oplossingen.

Intuïtie en emotie

  • Wezenlijk contact: authentiek leiderschap houdt in dat je leert je intuïtie te volgen en je eigen emoties te herkennen en beheersen, zodat deze niet langer relaties en jouw keuzes vertroebelen. Dit zorgt voor diepere, betekenisvolle contacten met je collega’s of je team.
  • Onverwachte doorbraken: door echte verbindingen aan te gaan, ontstaan onverwachte doorbraken en nieuwe wegen, wat leidt tot innovatieve oplossingen en groei.

Waarom Authentiek Leiderschap?

Het stelt je in staat om jezelf en je team verder te brengen, je kennis te verrijken, situaties in beweging te krijgen en sterker te verbinden. Het gaat om het maken van écht contact en het inzetten van je intuïtie, waardoor je niet alleen een betere leider wordt, maar jezelf ook meer vervuld voelt.

Bij Augere geloven wij dat iedereen getalenteerd is. Ons doel is om je te helpen deze talenten te ontdekken en optimaal in te zetten. We coachen je bij het helder krijgen van je persoonlijke doelen, je kernwaarden en het overwinnen van je belemmerende gedachten, zodat je verantwoordelijkheid kunt nemen voor je successen door dicht bij jezelf te blijven.
Ons motto: “Augere brengt je verder door dichtbij te komen.” Wij geloven in de kracht van persoonlijke en authentieke relaties. Zowel in werksfeer als privé. Dat maakt je niet alleen een betere leider, maar ook een gelukkiger en meer vervuld mens.

Jouw volgende stap?

Dinsdag 15 oktober start Augere opnieuw met een groep deelnemers aan het Authentiek Leiderschapstraject. Er zijn nog een aantal plekken vrij. Iets voor jou of interessant voor iemand uit je team?

Plan een vrijblijvende afspraak in met Annemie, avdb@augere.nl. Dan bekijken jullie samen wat jij nodig hebt en hoe ze jou verder kan helpen in je persoonlijke groei, zowel op je werk, in je rol als leidinggevende als thuis. Meer weten? Authentiek leiderschap – Augere

Terug naar overzicht

Augere werkt voor

“De training Authentiek Leiderschap van Augere heeft mij echt geholpen om dicht bij mezelf te komen en te ontdekken welke persoonlijke eigenschappen me verder helpen als leidinggevende."
Ik kreeg veel handvatten voor authentiek leiderschap in de dagelijkse praktijk. In mijn loopbaan als ondernemer kreeg ik het gevoel dat het goed zou zijn om mezelf verder te ontwikkelen.
"De training Authentiek Leiderschap in combinatie met 1 op 1 Coaching zijn complementair en versterken elkaar tot een inspirerende ervaring."
"Ik kan wel zeggen dat de management training de enige training was en is waar ik tot op de dag van vandaag nog steeds profijt van heb."
"Door de aanpak van Annemie/Augere leer je jezelf en teamgenoten beter kennen, wat samenwerken weer leuk maakt en de communicatie effectiever."
"Het team heeft dankzij Annemie stappen voorwaarts gemaakt en elk van de directieleden is individueel gegroeid als directielid en als mens. ”
"Dank je voor je geweldige management training."
"Annemie is in staat om heel snel te doorgronden waar de leerpunten liggen en heeft een scala aan methoden paraat om praktisch aan de slag te gaan."
"Het coachingstraject ‘Executive Management’ bij Annemie levert mij veel inzicht op in mezelf en hoe ik met anderen omga."
“Door naar mij te luisteren en mijn spiegel te zijn, heb je mij laten ervaren hoe ik overkwam op anderen."